• Organische meststoffen 
  • Wij bezorgen door heel Nederland
  • Pottenbakkersstraat 9, 8601WS, Sneek
  • 0515-412067 maandag tot vrijdag beschikbaar

Biologische potgrond turfvrij universeel 270L (6 x 45L)

270 liter ( 6 zakken van 45 liter) BIO-Universele potgrond Turfvrij en Klimaatneutraal

Nu met 8% voordeel

Brill BiO Bloembakkenpotgrond Turfvrij en Klimaatneutraal 6 x 45 L

Een 100% turfvrije, hoogwaardige bloembakkenpotgrond / Balkonbakkenaarde. Samengesteld uit snel hernieuwbare grondstoffen. Veengebieden worden ontzien. Stabiel van structuur en voldoende lucht- en wateropslagcapaciteit.

Verpakkingseenheid: 270 L
6 x 45 Liter

Onze klimaatneutrale BiO balkonbakkenaarde is een turfvrije, biologisch bemeste, universeel toepasbare potgrond voor gezonde, rijkbloeiende planten in balkonbakken, hanging baskets, potten en verhoogde bedden. Met een blijvend stabiele structuur dankzij geëxpandeerde klei is hij ook zeer geschikt voor permanente beplanting of voor het verbeteren van de grond in plantgaten in de tuin. Met een uitgebalanceerde, organische startbemesting gedurende de eerste ca. 3 weken. Daarna, volgens de voedingsbehoeften van de planten, vooral in het geval van "zware eters" zoals B. geraniums, courgettes of petunia's worden krachtig bevrucht.

De verpakking bestaat voor minimaal 50% uit gerecyclede oude folie. Klimaatneutraliteit houdt in dat we de CO2-uitstoot van onze producten compenseren dmv klimaat beschermende projecten.

Dat gebeurt in drie stappen:

1. Bepaling van de CO2-uitstoot door een gerenomeerde extreme specialist.
Bij het berekenen van de CO2-footprint van deze producten heeft ClimatePartner de CO2-uitstoot door de gebruikte materialen, de verpakking, het productieproces en de logisiek geregistreerd. Daarnaast houdt ClimatePartner rekening met onze algemene bedrijfsactiviteiten, zoals administratie of onze zakenreizen.

2. Compensatie van CO2-uitstoot dmv een klimaatbeschermingsproject.
Klimaatbeschermingsprojecten besparen CO2 - bv door herbebossingsmaatregelen of het vervangen van klimaat schadelijke technologieen door klimaatvriendelijke alternatieven. Door deze projecten te ontwikkelen, compenseren we de CO2-uitstoot van onze producten. Alle projecten worden regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke organisaties en zijn gecertificeerd volgens internationale standaarden. Dit betekent dat uen wij er zeker van kunnen zijn dat de maatregelen ook daadwerkelijk ter plaatse worden uitgevoerd. Wij ondersteunen een project om te herbebossen aan een gemengd bos in het Harzgebergte.
Na de droge zomers stierf het verheersende productie sparrenbos, dat zich niet aan de locatie had aangepast, uit. Herbebossing met stabiele gemengde bossen bindt op lange termijn CO2, uit de atmosfeer. Om ervoor te zorgen dat emissies coorect worden gecompenseerd, wordt ons project in het Harzgebergte ook gecombineerd met een internationaal erkend klimaatbeschermingsproject voor de bescherming van regenwoud in het Amazonegebied in Brazilie. Op ClimatePartner.com/13481-1910-1001 vindt u het gedetailleerde informatie over de klimaatneutraliteit van onze nieuwe grond en de positieve effecten van het ondersteunde project op het klimaat, het milieu en de samenleving.

3. Productetikettering met het label "klimaatneutraal"
De drie nieuwe potgronden (BiO Groente- en Kruidenpotgrond/BiO Universele potgrond en BiO Bloembakkenpotgrond) die we produceren, dragen allemaal het ClimatePartnerlabel "klimaatneutraal". ClimatePartner zorgt er namens ons voor de CO2-uitstoot van de substraten zonder extra kosten worden gecompenseerd. Dit betekent dat het product klimaat-neutraal is. Het label biedt volledige transparantie: door het ID-nummer in de stempel op www.climatepartner.com in te voeren, kunt u zien hoeveel CO2 werd gecompenseerd e welk klimaatbeschermingsproject werd ondersteund.

Overigens: het ClimatePartner-zegel wordt aanbevolen door de Siegelklarheit.de van de BMU.

270 liter ( 6 zakken van 45 liter) BIO-Universele potgrond Turfvrij en Klimaatneutraal

Nu met 8% voordeel

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan